Pasta z makreli
Makrela jest produktem bardzo wdzięcznym w przygotowaniu.
To bardzo szybki sposób na pyszne kanapki bez konieczności ciągłego jedzenia szynki lub sera.
Pasta z wędzonej makreli to popularne i niedrogie smarowidło, które świetnie zastąpi masło jak i wędlinę jednocześnie.
Składniki na 6 kromek pieczywa Wasa:
1
makrela wędzona - obrana z ości i rozgnieciona widelcem
| ||
2
jajka - ugotowane na twardo
| ||
2 małe ogórki konserwowe
| ||
1 mała cebula
| ||
(jajka,
ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę)
| ||
1
łyżeczka musztardy sarepskiej + 1 majonezu + 1 jogurtu naturalnego
kiełki rzodkiewki
Przygotowane składniki przełożyć do miski i wymieszać.
Doprawić do smaku pieprzem.
Podawać z ulubionym pieczywem (u mnie Wasa-Graham).
Udekorować kiełkami rzodkiewki i gotowe! |
Komentarze
Prześlij komentarz