Strona Główna

21.01.2016

Pasta z makreli

 
Makrela jest produktem bardzo wdzięcznym w przygotowaniu.
To bardzo szybki sposób na pyszne kanapki bez konieczności ciągłego jedzenia szynki lub sera.
Pasta z wędzonej makreli to popularne i niedrogie smarowidło, które świetnie zastąpi masło jak i wędlinę jednocześnie.  

 
 



Składniki na 6 kromek pieczywa Wasa:
 
1 makrela wędzona - obrana z ości i rozgnieciona widelcem
2 jajka - ugotowane na twardo
 
2 małe ogórki konserwowe 
 
 
1 mała cebula
 
 
(jajka, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę)
 
1 łyżeczka musztardy sarepskiej + 1 majonezu + 1 jogurtu naturalnego
kiełki rzodkiewki
 
Przygotowane składniki przełożyć do miski i wymieszać.
Doprawić do smaku pieprzem.
Podawać z ulubionym pieczywem (u mnie Wasa-Graham).
Udekorować kiełkami rzodkiewki i gotowe!

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz