Strona Główna

12.10.2016

Kasza pęczak z pieczarkami

Kasza pęczak to źródło wielu witamin, jest jedną z najbardziej wartościowych kasz - idealna na odchudzanie i dla sportowców.
Propozycja na dzisiejszy obiad to pęczak z pieczarkami i suszonymi pomidorami.
Zdrowo - pysznie - kolorowo!


Składniki na 2 porcje:
200 g kaszy pęczak (2 woreczki)
8 pieczarek
8 kawałków suszonych pomidorów (z zalewy) 
1 ząbek czosnku
1,5 łyżki oleju kokosowego
pieprz, ostra papryka, zioła prowansalskie
3 gałązki szczypiorku

Przygotowanie:
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu - 15 minut w osolonej wodzie.
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry - smażymy na rozpuszczonym oleju kokosowym.
Na patelnię dodajemy pomidory (pokrojone w paski) i czosnek (cienkie plasterki).
Odcedzoną kaszę dodajemy na patelnię - mieszamy i doprawiamy.
Danie wykładamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem.

1 komentarz:

  1. Pęczak z pieczarkami smakuje wspaniale! Pyszne danie z dodatkiem pomidorów suszonych :)

    OdpowiedzUsuń