Strona Główna

12.11.2016

Białe kiełbaski z pieczarkami

 Białe kiełbaski z pieczarkami i cebulą ... dzięki tym 3 składnikom wyczarujesz pyszne danie.
Idealny pomysł na niedzielne śniadanie a już obowiązkowo to jedna z potraw na Wielkanoc :)

Składniki na 4 porcje:
ok. 10 szt. cienkich białych kiełbasek - u mnie surowe
ok. 200g pieczarek
1 czerwona cebula
sól, pieprz
ostra lub słodka papryka - większa szczypta
1/2 łyżeczki rozmarynu
2 łyżki masła

dodatkowo: kilka gałązek cienkiego szczypiorku do dekoracji

Przygotowanie:
W garnku gotujemy wodę -  kiełbaski wrzucamy na wrzątek i gotujemy 30 minut.
Odstawiamy i parzymy pod przykryciem ok. 15 minut.
Pieczarki obieramy i kroimy w pół-plasterki a cebulę w piórka.
Na dużej patelni roztapiamy masło - warzywa smażymy na średnim ogniu ok. 5 minut.
W tym czasie przekrawamy kiełbaski na pół - wrzucamy na patelnię.
Całość doprawiamy i smażymy (mieszając) aż wszystko się zarumieni.
Gotowe danie wykładamy na półmisek i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz