Strona Główna

11.12.2016

Pudding chia z brzoskwiniami

 Nasiona chia są niskokaloryczne i odżywcze, bogate w kwasy Omega-3, żelazo, magnez i witaminy - to ogromna ich zaleta.
Pudding jest więc zdrowy, ładnie wygląda i super smakuje.
Idealna propozycja na śniadanie, deser lub lunch.

Składniki na 2 porcje:
1 szklanka mleka
4 łyżki nasion chia
8g cukru waniliowego
5 brzoskwiń z puszki - 10 połówek
1 owoc granatu - mały

Przygotowanie:
Do dużego kubka wlej mleko i wsyp nasiona chia - wszystko wymieszaj i odstaw na min. 4 godziny do lodówki (lub na noc).
Brzoskwinie zblenduj razem z cukrem waniliowym - jedną połówkę zostaw do dekoracji.
Do szklanki lub miseczki wlej mleko z chia i powoli nakładaj mus z brzoskwiń.
Granata przekrój na pół - wydrąż pestki i rozsyp na musie..
Połówkę brzoskwini pokrój w plastry i udekoruj deser.
Pudding można zajadać od razu lub odstawić do lodówki i czekać na gości :)

Uwaga: Jeżeli lubicie bardziej na słodko, to wierzch deseru można posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz