Strona Główna

16.02.2017

Zdrowe śniadanko

Dzisiejszy pomysł na śniadanie nie jest skomplikowany a do tego szybki w przygotowaniu. 
Jajko podawane na miękko jest najzdrowsze, co oznacza, że podczas przygotowania nie traci swoich wartości odżywczych.
Życzę zdrowego poranka :)



Składniki na 1 porcję: (ok. 230 kcal)


1 jajko
kromka chleba pełnoziarnistego (ze śliwką)
2 plastry szynki (filet pieczony z indyka)
plaster pomidora
3 plasterki ogórka
pieprz
posiekany szczypiorek - 1 łyżka
kawa zbożowa + mleko 1,5 %

Przygotowanie:

W garnku zagotuj wodę i delikatnie włóż jajko za pomocą łyżki (przed włożeniem do garnka włóż jajko pod strumień ciepłej wody - zapobiega to pękaniu jajka) - gotuj ok. 4-5 min.
Na kromce chleba połóż wędlinę, pomidora i ogórki.
Całość dopraw pieprzem i posyp szczypiorkiem.
Podawaj z kawą i mlekiem.

Uwaga: Inny sposób na idealne jajko na miękko? kliknij tu! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz