Zapiekane paróweczki z serem
Dzisiaj na śniadanko polecam zapiekane parówki z serem, bo śniadania nie muszą być nudnym posiłkiem 😉
Parówki podane w ten sposób to również idealny pomysł na szybką przystawkę na imprezę.
Idealnie smakują z grzankami lub bagietką!
Idealnie smakują z grzankami lub bagietką!
Składniki:
parówki - bez folii :)
kilka plastrów żółtego sera
zioła prowansalskie
słodka lub ostra papryka (w proszku)
Przygotowanie:
Kratkę w piekarniku wyłóż papierem do pieczenia.
Parówki przekrawamy wzdłuż (na głębokość 3/4), w nacięcia wkładamy żółty ser (pokrojony w paski lub starty na tarce).
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 8 -10 min. - opcja grill.
Po 5 minutach otwórz piekarnik i parówki posyp przyprawami - grilluj kolejne 3-5 minut.
PS. Jeżeli parówki będą formą przekąski to każdą z nich przekrój wcześniej na 2-3 części.
Komentarze
Prześlij komentarz