Strona Główna

03.06.2017

Zupa wiosenna

Zupa z warzyw powinna jak najczęściej gościć na naszym stole - to mnóstwo witamin w jednej misce!
Zupka jest łatwa w przygotowaniu, zdrowa i pyszna ... a do tego, te wiosenne kolory ;)

Składniki:

1,5 kostki rosołowej (u mnie drobiowa)
1 szklanka mleka 1,5%
4 ziemniaki
3 marchewki
pęczek szczypiorku
pieprz

Przygotowanie:

W garnku gotujemy wodę - ok. 1 litr.
W tym czasie obieramy marchewkę i drobno kroimy.
Na wrzątek wrzucamy kostkę rosołową i mieszamy do rozpuszczenia.
Do garnka wrzucamy marchewkę, wlewamy mleko i gotujemy 10 minut.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę - dodajemy do zupy.
Całość gotujemy ok. 20-30 minut - do miękkości warzyw.
Szczypiorek siekamy i dodajemy na koniec do zupy, doprawiamy pieprzem, mieszamy i gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz