Panga zapiekana z pomidorami i oliwkami

Zapiekana panga to smaczny i zdrowy sposób na dietetyczny posiłek.
Dziś na obiad delikatna rybka z grilla, bez tłuszczu z dodatkiem pomidorków i oliwek.

Składniki na 1 porcję:

100 g fileta z pangi (po rozmrożeniu)
3 szt. pomidorków cherry
3 szt. oliwek z papryką
sól, pieprz
zioła transylwańskie
plaster cytryny

Przygotowanie:

Fileta rozmrażamy i osuszamy na ręczniku papierowym.
Piekarnik rozgrzej do temp. 240°C - opcja grill.
Na folii aluminiowej połóż filet, skrop sokiem z cytryny i dopraw solą i pieprzem.
Pomidorki i oliwki pokrój w plasterki i rozłóż na rybie - posyp ziołami.
Fileta zawiń szczelnie w folię i wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 min, następnie odwiń delikatnie folię i zapiekaj kolejne 10 min.
Pangę podawaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

Popularne posty