Pikantna sałatka z makaronu ryżowego, kiełków fasoli mung i surimi
Lekka i aromatyczna sałatka z surimi i makaronu ryżowego to bardzo szybka i prosta w przygotowaniu sałatka na dietetyczne śniadanie lub lunch do pracy.
100 g makaronu ryżowego (Tao-Tao)
100 g paluszków surimi (krabowych)
90 g kiełków fasoli mung (w puszce)
2 ogórki konserwowe lub korniszony
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżeczka majonezu lub jogurtu naturalnego
biały pieprz
papryka chilli
Przygotowanie:
Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu - odcedź i pokrój na krótsze nitki.
Surimi i ogórki pokrój w kostkę a kiełki fasoli odsącz z zalewy.
Wszystkie składniki wrzuć do miski - dodaj koperek, majonez, dopraw pieprzem i papryką.
Sałatkę wymieszaj i wstaw do lodówki na min 2 godz.
Komentarze
Prześlij komentarz