Tortellini z warzywami w sosie serowym

Dzisiaj serwuję na obiad pyszne tortellini -
czyli tradycyjne włoskie pierożki nadziewane serem, podane z warzywami w sosie śmietanowo-serowym  ... mniam!
Takie danie to prawdziwe wybawienie w chwilach gdy potrzebujemy ugotować coś szybkiego i pożywnego.


Składniki na 3-4 porcje:
  • opakowanie tortellini z ricottą i szpinakiem (Lidl) 
  • opakowanie mrożonki warzyw na patelnię
  • śmietanka 12% - 250ml
  • starty ser mozarella 130g
  • sól, pieprz
  • papryka słodka i chilli
  • łyżka masła
Przygotowanie:
  • Na patelni roztapiamy masło i smażymy warzywa - odstawiamy
  • Tortellini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  • Na dużą patelnię dodajemy śmietankę, ser i przyprawy - podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia sera
  • Do sosu wrzucamy warzywa i mieszamy
  • Odcedzony makaron dodajemy na patelnię - całość delikatnie mieszamy i danie gotowe




Komentarze

Popularne posty