Tortellini z warzywami w sosie serowym
Dzisiaj serwuję na obiad pyszne tortellini -
czyli tradycyjne włoskie pierożki nadziewane serem, podane z warzywami w sosie śmietanowo-serowym ... mniam!
Takie danie to prawdziwe wybawienie w chwilach gdy potrzebujemy ugotować coś szybkiego i pożywnego.
Składniki na 3-4 porcje:
- opakowanie tortellini z ricottą i szpinakiem (Lidl)
- opakowanie mrożonki warzyw na patelnię
- śmietanka 12% - 250ml
- starty ser mozarella 130g
- sól, pieprz
- papryka słodka i chilli
- łyżka masła
Przygotowanie:
- Na patelni roztapiamy masło i smażymy warzywa - odstawiamy
- Tortellini gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
- Na dużą patelnię dodajemy śmietankę, ser i przyprawy - podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia sera
- Do sosu wrzucamy warzywa i mieszamy
- Odcedzony makaron dodajemy na patelnię - całość delikatnie mieszamy i danie gotowe
Komentarze
Prześlij komentarz