Puszysty Omlet z piekarnika
Dzień dobry w sobotę 🌞
Dzisiaj pyszne śniadanko - puszysty Omlet, lekki jak chmurka z dodatkiem sałaty i maślanych pieczarek... Smacznego!
3 jajka
1/4 szkl. mleka
kawałek czerwonej papryki
1 duży lub 2 mniejsze plastry szynki
sól + pieprz
dodatkowo:
mix sałat - opak. mini
5 szt. pomidorków koktajlowych
kilka szt. kaparów w oleju
2 duże pieczarki
szczypiorek
Przygotowanie :
- Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, sól i pieprz - roztrzepujemy
- Do naczynia żaroodpornego wlewamy jajka i dodajemy pokrojone w paski paprykę i szynkę - wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika (15-20 min) środkowa półka
- Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na maśle + pieprz
- Na sałatę dodajemy kapary i pomidorki +pieprz
- Gotowe śniadanko posypujemy szczypiorkiem
Komentarze
Prześlij komentarz