Śledzie pod pierzynką

Dzisiaj pyszna warstwowa sałatka ze śledzia przełożona sosem śmietanowo-majonezowym.
Śledzie pod pierzynką to super przekąska, która oprócz tego, że wyśmienicie smakuje w Święta, sprawdzi się również przez cały rok bez względu na okazję.


Składniki:

  • 5 dużych ugotowanych ziemniaków
  • 4 płaty śledzia solonego 
  • 1 duża cebula
  • 4 duże ugotowane marchewki
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • pieprz kolorowy
  • 4 łyżki śmietany
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypiorek drobno pokrojony

Przygotowanie:

  • Ugotowane ziemniaki, marchewki i jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach
  • Na dno naczynia kładziemy ziemniaki i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem
  • Opłukanego śledzia i cebulę kroimy w drobna kostkę - układamy na ziemniakach
  • Polewamy sosem (śmietana+majonez+cytryna)
  • Następnie kładziemy warstwę marchewki 
  • Na koniec warstwa z jajek, szczypiorek i pieprz


Komentarze

  1. Harrah's Cherokee Casino & Hotel - MapYRO
    Harrah's Cherokee Casino & Hotel · Harrah's Cherokee Casino 양산 출장마사지 & 춘천 출장안마 Hotel · Harrah's Cherokee 경상북도 출장마사지 Casino & Hotel · Harrah's Cherokee 순천 출장샵 Casino & Hotel 창원 출장마사지 · Harrah's Cherokee Casino & Hotel

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty