Śledzie pod pierzynką
Dzisiaj pyszna warstwowa sałatka ze śledzia przełożona sosem śmietanowo-majonezowym.
Śledzie pod pierzynką to super przekąska, która oprócz tego, że wyśmienicie smakuje w Święta, sprawdzi się również przez cały rok bez względu na okazję.
Składniki:
- 5 dużych ugotowanych ziemniaków
- 4 płaty śledzia solonego
- 1 duża cebula
- 4 duże ugotowane marchewki
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- pieprz kolorowy
- 4 łyżki śmietany
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- szczypiorek drobno pokrojony
Przygotowanie:
- Ugotowane ziemniaki, marchewki i jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach
- Na dno naczynia kładziemy ziemniaki i doprawiamy świeżo mielonym pieprzem
- Opłukanego śledzia i cebulę kroimy w drobna kostkę - układamy na ziemniakach
- Polewamy sosem (śmietana+majonez+cytryna)
- Następnie kładziemy warstwę marchewki
- Na koniec warstwa z jajek, szczypiorek i pieprz
Harrah's Cherokee Casino & Hotel - MapYRO
OdpowiedzUsuńHarrah's Cherokee Casino & Hotel · Harrah's Cherokee Casino 양산 출장마사지 & 춘천 출장안마 Hotel · Harrah's Cherokee 경상북도 출장마사지 Casino & Hotel · Harrah's Cherokee 순천 출장샵 Casino & Hotel 창원 출장마사지 · Harrah's Cherokee Casino & Hotel