Pasta jajeczna z kurkami i oscypkiem

Pasta jajeczna z kurkami i oscypkiem - pychota!
Idealny pomysł jako dodatek na kanapki, które przygotowujemy praktycznie codziennie na śniadanie lub kolację.
Przygotowana samodzielnie w domu stanowi super smaczny zamiennik gotowych past sklepowych - polecam ;-)



Składniki:
  • 4 jajka 
  • 1 szkl. kurek (u mnie mrożone)
  • 1/4 dużego oscypka 
  • 1 łyżka prażonej cebulki
  • pieprz
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki majonezu 
  • masło do smażenia (łyżka) 
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce 
  • Kurki smażymy na maśle i drobno siekamy
  • Oscypka ścieramy na tarce o dużych oczkach
  • Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy cebulkę,  szczypiorek, majonez, doprawiamy gałką i pieprzem - mieszamy. 
  • Podajemy ze świeżym pieczywem 

Komentarze

  1. Na świeżym chlebie prosto z piekarni podana smakuje wyśmienicie :D

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty