Pasta jajeczna z kurkami i oscypkiem
Pasta jajeczna z kurkami i oscypkiem - pychota!
Idealny pomysł jako dodatek na kanapki, które przygotowujemy praktycznie codziennie na śniadanie lub kolację.
Przygotowana samodzielnie w domu stanowi super smaczny zamiennik gotowych past sklepowych - polecam ;-)
Składniki:
- 4 jajka
- 1 szkl. kurek (u mnie mrożone)
- 1/4 dużego oscypka
- 1 łyżka prażonej cebulki
- pieprz
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2 łyżki majonezu
- masło do smażenia (łyżka)
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce
- Kurki smażymy na maśle i drobno siekamy
- Oscypka ścieramy na tarce o dużych oczkach
- Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy cebulkę, szczypiorek, majonez, doprawiamy gałką i pieprzem - mieszamy.
- Podajemy ze świeżym pieczywem
Na świeżym chlebie prosto z piekarni podana smakuje wyśmienicie :D
OdpowiedzUsuń