Strona Główna

28.11.2016

Grzanki serowe z chorizzo

Grzanki z chorizo, czyli tradycyjną kiełbasą hiszpańską i mozzarellą to doskonałe połączenie na pyszne śniadanie.
Zapiekanki sprawdzą się również na każdej imprezie a ich smak doceni każdy gość :)

Składniki na 2 porcje:
2 bułki
16 plasterków kiełbasy chorizo
4 plastry sera mozzarella
6 czarnych oliwek (bez pestek)
2 szczypty ostrej papryki
1 łyżka startego parmezanu
masło

Przygotowanie:
Bułki przekrawamy na pół i smarujemy masłem.
Na każdej grzance kładziemy plaster mozzarelli.
Oliwki kroimy w krążki a kiełbasę obieramy i kroimy w plasterki - rozkładamy na ser.
Całość posypujemy papryką i zapiekamy w nagrzanym piekarniku 7 minut - opcja grill 220 stopni.
Gotowe zapiekanki posypujemy parmezanem i podajemy z ulubionym sosem.

Uwaga: Jeżeli grzanki podajemy w formie przekąski to każdą bułkę kroimy na 4 części (przed zapiekaniem).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz