Strona Główna

17.11.2016

Sałatka z selerem konserwowym

Sałatki z selera konserwowego cieszą się dużą popularnością.
Błyskawiczna w przygotowaniu a do tego pyszna ... czego chcieć więcej?
Doskonale smakuje z ciepłymi grzankami.

Składniki:
170 g selera sałatkowego (po odsączeniu z zalewy)
285 g kukurydzy (odsączonej z zalewy)
20 dag żółtego sera
20 dag szynki konserwowej
3 jajka
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz
drobny szczypiorek - natka

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo.
W tym czasie odsączamy seler i kukurydzę z zalewy - kukurydzę wrzucamy do miski.
Seler siekamy nożem na mniejsze kawałki i dodajemy do miski.
Ser i szynkę kroimy w małą kostkę i do miski :)
Ugotowane jajka obieramy i kroimy w kosteczkę - dodajemy do sałatki.
Wszystko mieszamy z majonezem - doprawiamy solą i pieprzem.
Szczypiorek siekamy i posypujemy sałatkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz