Frytki z mięsem mielonym

Dzisiaj na obiad przez większość z nas uwielbiane pyszne danie  - domowy Fast Food, 
czyli frytki i mięso mielone zapieczone z serem a do tego ostra papryczka... pycha!


Składniki na 2 porcje:
  • 250 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe)
  • frytki - ilość wg uznania
  • 3 duże pieczarki
  • 2 plastry mozarelli
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • papryczki chilli - ilość wg uznania
  • szczypiorek
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
  • Rozgrzej piekarnik i upiecz frytki wg wskazówek na opakowaniu.
  • Na patelni grillowej przesmaż mięso mielone - dopraw solą, pieprzem i przyprawą.
  • Pieczarki pokrój w plasterki i przesmaż na maśle. 
  • Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego i połóż pieczarki, kawałki mozareli na wierzchu - zapiecz 5 min w piekarniku (razem z frytkami - pod koniec ich pieczenia)
  • Na talerzach rozłóż frytki a na nich zapieczone mięso, plasterki papryki - posyp parmezanem i szczypiorkiem

Komentarze

Popularne posty