Frytki z mięsem mielonym
Dzisiaj na obiad przez większość z nas uwielbiane pyszne danie - domowy Fast Food,
czyli frytki i mięso mielone zapieczone z serem a do tego ostra papryczka... pycha!
Składniki na 2 porcje:
- 250 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe)
- frytki - ilość wg uznania
- 3 duże pieczarki
- 2 plastry mozarelli
- 2 łyżki startego parmezanu
- papryczki chilli - ilość wg uznania
- szczypiorek
- przyprawa do mięsa mielonego
- sól, pieprz
- Rozgrzej piekarnik i upiecz frytki wg wskazówek na opakowaniu.
- Na patelni grillowej przesmaż mięso mielone - dopraw solą, pieprzem i przyprawą.
- Pieczarki pokrój w plasterki i przesmaż na maśle.
- Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego i połóż pieczarki, kawałki mozareli na wierzchu - zapiecz 5 min w piekarniku (razem z frytkami - pod koniec ich pieczenia)
- Na talerzach rozłóż frytki a na nich zapieczone mięso, plasterki papryki - posyp parmezanem i szczypiorkiem
Komentarze
Prześlij komentarz